hits

Slik bryter dere ut av sexklemma

Hverdagen har tatt dere. Tidsklemma kjennes som en jernring rundt halsen. Sex er blitt et ukjent begrep. Lysten er der, men akten er borte. Hva gjør dere?

Tidsklemma er et vel innarbeidet begrep. Aktuell for de fleste, enten som en realitet eller som en unnskyldning. For mange er tidsklemma en årsak til stress og nedsatt livskvalitet, mens noen hevder at det bare er tull; tidsklemma finnes ikke, det handler bare om å prioritere. Jeg må innrømme at jeg også overmodig har hevdet at alle kan få tid til det de vil, bare de vil det nok.

Så hvorfor sitter jeg her nå, mange måneder siden forrige innlegg på bloggen, og kjenner veldig på "klemma"? Jeg synes jo det er morsomt å skrive, jeg ønsker å formidle, jeg elsker faget mitt, jeg vil blogge! Likevel har jeg ikke funnet tid til det. Jeg har ikke klart å prioritere det inn i hverdagen. 

Når sexklemma klemmer

Tankene vandrer til mange av de jeg snakker med i jobbsammenheng. De som sliter med at de altfor sjelden har sex selv om de har lyst. De parene som sliter fordi den ene aldri har tid eller overskudd til sex, mens den andre føler seg avvist. De som mener at partneren ikke er interessert i dem lengre. Eller de som tolker dette dithen at partneren har mistet sexlysten.

Hvis selve lysten til sex faktisk er helt borte, så må man starte med å finne årsaken til det, og forhåpentligvis klare å finne tilbake til den. Men det skal jeg snakke om en annen gang.

Hva med dem som faktisk har sexlyst, kanskje også i overflod, men som opplever at det  er umulig å få satt av tid til å nyte den? De som opplever hverdagens jag og mas, der stress, irritasjon og krangling om hvem som gjør hva, på hvilken måte og i størst grad, bygger seg opp.

Der avstanden mellom paret sakte men sikkert blir så stor at det nærmest føles unødvendig eller unaturlig å være intim med partneren sin. Der sex til slutt er noe som skjer etter begges mening altfor sjelden eller aldri, men de kommer likevel ikke i gang igjen. Der ubalansen sniker seg inn. Der paret rett og slett har møtt på sexklemma. Hvordan komme seg ut av den?

Ny start - sakte, men sikkert?

Nå, ved starten av et nytt år, er det kanskje en god anledning til å bruke litt ekstra krefter på å bryte opp denne klamme klemma? Ha som nyttårsforsett at sexlysten (som tross alt er der) ikke skal ignoreres?

For noen vil det kanskje fungere å sette av faste tidspunkt til sex i kalenderen sin, men for andre kan dette oppleves som litt for forretningsmessig. Da passer det kanskje bedre å komme i gang igjen ved å finne fram til godheten, respekten og nærheten til partneren sin? Sakte, men sikkert. 

Slik kan du gjøre det

  • Begynn med å tenke positive tanker om partneren din; dette er jo en person du en gang valgte for sine gode egenskaper. Framhev disse i tankene dine. Og si det gjerne høyt.
  • Velg bort (ofte unødvendig) irritasjon og klaging som kan føre til krangling. Du er ikke en foreldre, du er kjæresten! Gi heller positiv tilbakemelding på det som er bra.
  • Lytt til hverandre. Spør hvordan partneren din har det. Bry deg.
  • Hold kontakten gjennom dagen. Vis at du bryr deg og tenker på den andre innimellom alle andre nødvendige gjøremål. Send for eksempel en sms, mail eller ta en kort samtale. Det er så utrolig lite som skal til for at partneren din skal føle seg prioritert og betydningsfull. Og det må være gjensidig!
  • Gi hverandre en kos; klem og kyss så ofte dere kan. Hva med å holde rundt hverandre mens dere sammen rører i middagsgryten? Kjenn på den gode følelsen det gir å være nær og bli berørt.
  • Flørt mer med hverandre. Hvorfor skal flørting være forbeholdt nyforelskete? La flørtingen pirre. Dere to har noe intimt sammen som dere ikke deler med andre.
  • Husk at et forspill til sex gjerne kan vare en hel dag, ikke bare de siste minuttene før samleiet starter.

Etter hvert kan disse småtingene, som hver for seg ikke stjeler mye tid, sakte, men sikkert skape den godheten, respekten og nærheten dere trenger til å komme dere ut av sexklemma. Så er det bare å nyte. Så enkelt, men dog så vanskelig.

Lykke til!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar