hits

Sexstillinger som er best for kvinnen

kommentarer

Denne uken svarer jeg på to spørsmål som begge omhandler samleiestillinger for heterofile par. Håper det kan være til inspirasjon for flere!

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com.

Spørsmål:

  1. Er ridestilling damenes beste stilling? I såfall hvorfor?

  2. Jeg er ei jente i slutten av 20 årene og jeg sliter med å finne en stilling som kan gi meg orgasme ved samleie (klarer det på egen hånd!). Lenge var det slik at jeg bare lå der og han "gjorde jobben" oppå meg. Han har alltid kommet i havn, men altså ikke jeg...  Han vil at jeg også skal få det til, så i det siste har vi forsøkt mange forskjellige stillinger (tror de fleste som er mulig å få til), men altså ikke funnet en som fungerer for meg. Har du noen tips til stillinger som gir størst sjanse for meg å lykkes med?

Beautiful couple surprised in bed

Svar:

Sex er så mye mer enn bare samleie(stillinger), sex er mer enn teknikk og prestasjon; sex er først og fremst følelser og lyst til glede og nytelse. Derfor handler mer om hva som skjer før samleiet og grad av innlevelse, enn hvilke stillinger som benyttes.

Med utgangspunkt i at begge har lyst og er kåte, kan man starte med å forsterke tenningen hos hverandre for eksempel ved stimulering og berøring. De største erogene sonene er penis hos mannen og klitoris hos kvinnen, men ikke nødvendigvis best å gå direkte løs på disse områdene. Berøring kan fungere uansett hvor på kroppen den skjer, bare den kjennes behagelig og skaper vellyst i kroppen. Hele kroppen kan være en erogen sone! Munnen er også en erogen sone, så det å kysse, kline og bruke munnen til å berøre hverandres kropper, kan også forsterke tenningen. Ellers er det et utall av "tenningsmetoder" som bruk av fantasier, dirty talk, rollespill, sexy undertøy etc..

Noen trenger lang tid på slike forspill - andre er klar på sekunder. Og begge blir ikke alltid klare for samleiet samtidig. Vær oppmerksom på hvor partneren er i løypa, og ikke påbegynn samleiet før begge har lyst til og er klare for det.

I forhold til samleiestillinger, er det ingenting som er riktig eller galt, og det finnes heller ingen fasit på hva som fungerer best. Noe som fungerer for den ene parten, kan virke helt håpløst for den andre. Og bytter man partner kan man ofte oppleve at det som fungerte med forrige, overhode ikke stemmer med neste. Man må rett og slett bare prøve seg fram for å finne ut hva som fungerer og gir best nytelse for begge parter.

Jeg pleier å si at det er bare fantasien, fysikken og tyngdekraften som egentlig kan sette stopper for hva man kan forsøke. På den andre siden er det ingen skam å tenke at det enkleste er ofte det beste. For noen kan en akrobatisk jakt på ulike stillinger ta fokuset vekk fra der det bør være - nemlig innover i deg selv, i den følelsen, gleden og lysten du kjenner at sexen gjør med kroppen din. 

Det er ikke sjelden at par som er sammen over tid, får sine favorittstillinger og holder seg til dem. Men variasjon kan være godt for alle. Dagsformen, situasjonen man er i eller tid man har til rådighet, kan spille inn på hvilken stilling som vil fungere. Fysiske forhold som for eksempel størrelse på penis vil også ha betydning for hvilke stillinger som er å foretrekke. En lang penis eksempel, kan medføre kraftige støt mot livmorhalsen. For noen kvinner kan dette være smertefullt, mens andre synes det gir en ekstra god stimulering. Alt ettersom det føles god eller vondt, kan samme stilling enten foretrekkes eller må unngås.

Også tempo og styrken i bevegelsene vil ha noe å si, noen foretrekker sakte og forsiktige bevegelser, andre fort og hardt eller en variasjon mellom dette. Ulike stillinger gir ulik mulighet for denne type variasjon. Det som mest sjelden fører ei jente fram til orgasme, er ensidig "pumping" der hun forholder seg rolig. Det vil absolutt hjelpe om paret finner stillinger som gir henne mulighet for å bevege seg. En orgasme er avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen slik at nervene får de rette impulsene, og det skjer best ved at hun får beveget bekkenmuskulaturen sin. Om stillingen ikke gir rom for store bevegelser, bør hun i alle fall forsøke å knipe med skjeden. God kontroll på bekkenbunnsmuskulaturen er altså en absolutt fordel for å oppnå orgasme. Om muskulaturen er litt slapp, vil stillinger der hun kan samle beina være til hjelp. Hun kan da benytte lårmuskulaturen for å knipe sammen.

Det er ingen tvil om at de fleste kvinner er avhengig av stimulering av klitoris på en eller annen måte, for å få orgasme. Om det fungerer best med stimulering med fingre, enten av kvinnen selv eller partner, må man finne stillinger som gjør dette mulig. Men stimuleringen trenger ikke skje direkte med fingrene. For noen fungerer det med at forhuden som dekker klitoristuppen, får bevegelse som skaper friksjonen. For andre holder det med de bevegelsene (ikke bare inn og ut, men gjerne sidelengs eller små "rykk og napp") som hele klitorisorganet får via penetreringen. En annen måte å stimulere klitoris på, er ved å gnikke seg mot underlivet til partner. Det krever stillinger som gjør at klitoris kan presses mot partners underliv og gjerne at det er mest hun som gjør bevegelsene.

Fordeler med de mest vanlige stillingene:

Misjonærstillingen: Denne stillingen gir god mulighet for å presse seg mot partners underliv (eller partner presser mot), og dermed kunne rytmisk gni klitoris. Som variasjon kan begge presse seg mot hverandre og finne en rytmisk liten bevegelse som kan være nok til at orgasmen blir et faktum. Man kan også variere med hun enten har beina på hver side av partner, eller har samlet bein mellom partners og dermed kan knipe bedre.

Omvendt misjonær (hun ligger øverst): I denne stillingen vil hun kontrollere bevegelsene og tempoet, og fritt kunne gjøre det som for henne gir riktig stimulering. Kan ellers varieres på samme måte som misjonærstillingen.

Ridestilling (hun sitter oppå): Denne stillingen gir henne mulighet til å bestemme hvordan penis føres inn i skjeden ved å lene seg forover eller bakover. Hun kan presse klitoris mot partnerens underliv. Det er hun som bestemmer tempoet. Dette er også en god stilling for å kunne stimulere klitoris utvendig med fingre eller lignende. Kan varieres med å sitte bak-fram.

Bakfra (doggy, skje eller lignende): Mange synes at klitoris får best stimulering om penis tas inn bakfra. Uansett er dette stillinger som gir god mulighet for begge parter til å kose med klitoris i tillegg til at klitoris stimuleres innenfra.

Sidestilling (mot hverandre): Liggende på siden, vil begge kunne slappe bedre av (ingen trenger å bruke armstyrke for å holde seg litt oppe). Det blir også mindre press mot penis slik at han kan holde lengre. Begge kan også lene seg litt fra hverandre slik at klitoris blir tilgjengelig.

Å fokusere for hardt på ulike stillinger eller på å oppnå orgasme, kan dempe litt av gleden ved å ha samleie. En orgasme er ikke viljestyrt og kan ikke presses fram - den må slippes til. Jo mer man stresser med å oppnå orgasme, jo vanskeligere blir det.

Når man nyter og lar følelsene strømme fritt uten å tenke på orgasmen, kommer den faktisk lettere - uavhengig av stilling.

Lykke til!