hits

Jomfru på bryllupsnatten?

kommentarer

Mange jenter må, av religiøse eller kulturelle årsaker bevise sin uskyld på bryllupsnatten med blod på lakenet. Så hvordan gjør man det når man vet at mange jenter ikke blør selv om de aldri har hatt samleie?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com.

Spørsmål:

Jeg er en muslimsk jente som skal gifte meg om noen uker. Jeg er veldig redd for bryllupsnatten. Jeg er redd for at det skal gjøre veldig vondt å miste jomfruhinnen.

Men jeg er mest redd for at familien hans ikke blir overbevist om at jeg er jomfru. Vi har jo gjort mye forskjellig sammen allerede (sånn litt sex). For eksempel har han fingret meg, men han har ikke hatt penis inne i meg ennå. Vi har altså ikke hatt ordentlig sex, men nå sier ei venninne av meg at jeg ikke er ordentlig jomfru siden vi har gjort dette. Kan noen se det på meg og finne ut det?

Har du noen tips til meg?

drop of blood isolated on white background close up
Licensed from: kittiphat / yayimages.com

Svar:

Ordet jomfruhinne skaper ofte et tanke om en hinne som sprekker ved samleie for så å forsvinne, men dette er ikke riktig. Jenter har ikke noen hinne som dekker skjedeåpningen. Derimot har jenter en slimhinnefold som danner en slags krans innenfor skjedeåpningen, og et nyere og bedre ord er derfor skjedekransen.

Skjedekransen kan variere i størrelse og tykkelse, og være mer eller mindre synlig, men den er elastisk og kan hos de fleste tøyes betydelig uten at slimhinnen får rifter og begynner å blø. Det er altså ingen hinne som forsvinner eller som man mister første gang man har samleie.

For noen kan det være vondt første gangen noe føres inn i skjeden, men mange opplever kanskje bare litt ubehag, før det så føles greit. Om du er veldig redd for at det skal gjøre vondt, kan du rett og slett forsøke på forhånd å føre noe ikke i skjeden selv, og gradvis øke størrelsen. Får du inn noe på størrelse med en penis uten at det er vondt, blir du kanskje tryggere før bryllupsnatten?

Det er viktig at skjeden din er fuktig før du forsøker å føre noe inn. Det beste er å forsøke når du er kåt og skjeden blir våt av lubrikasjon. Lubrikasjon er kroppens eget glidemiddel og vil hindre friksjon - at slimhinnen inne i skjeden blir sår og vond. Du kan eventuelt benytte glidemiddel eller for eksempel en parfymefri olje om du føler at det ikke er fuktig nok.  

Det skjer ofte at ei jente ikke blør ved første samleie, så manglende blod på lakenet er ikke bevis for at jenta må ha hatt samleie tidligere. Noen jenter i din situasjon forbereder seg likevel til bryllupsnatten for å sikre at det kommer blodspor på lakenet, for å bevise at de er "jomfru". Det er flere måter man kan gjøre det på; noen starter med hormonell prevensjon og regulerer blødningen slik at den kommer akkurat før bryllupet. Noen tar med seg en nål og stikker i fingeren. Noen tar med seg en liten beholder med blod. Det finnes sikkert andre løsninger for å sikre at blodsporene er der om det skal sjekkes. Det er veldig trist at noen må slite med denne redselen, særlig siden man vet at mange slett ikke får blødning selv om de aldri har vært i en seksuell situasjon tidligere. Jeg kan berolige deg med at ingen kan se på deg om du har hatt samleie eller ikke.

Når det gjelder det å være "jomfru", så er det et abstrakt begrep som innebærer at man ikke har hatt samleie med noen. For noen innebærer det at man ikke har hatt sex i det hele tatt med andre. Du har, etter det du skriver, ikke gjennomført samleie med en annen, men du har hatt andre former for sex med personen. Om du vil definere deg som jomfru eller ikke etter dette, er egentlig bare opp til deg selv og hvordan du tenker rundt det.

Lykke til.