hits

Bedre sex med hår?

kommentarer

I dag er spørsmålet - hår eller ikke hår på kjønnsorganet, og om det faktisk har noen betydning for sexlivet. Og svaret - det kan du lese under her.

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Ta gjerne kontakt med meg. Jeg kan ikke garantere svar til alle, men et utvalg spørsmål med svar vil bli publisert her på bloggen hver fredag. Ta kontakt med meg på e-postadresse: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål:

Jeg har et lite "dilemma" som jeg håper du kan hjelpe meg med. I mange år har jeg barbert meg der nede, og i alle disse årene har jeg samtidig følt at det "mangler noe" ved sexen. Jeg har hatt bra sex, men ikke sånn wow.

Så reiste mannen min bort i 6 uker, og latskap gjorde at hårene bare fikk gro. Plutselig en dag gikk det opp for meg at jeg fikk en mer wow-opplevelse når jeg onanerte. Tenkte først at det var fordi mannen min hadde vært lenge borte, men etter han kom hjem har det også vært mye deiligere når vi har sex sammen, og det fortsetter slik. Tror faktisk han også opplever at sexen vår er deiligere, bortsett fra oralsex. Virker som han savner det hårløse...

Så dilemmaet mitt er om jeg skal barbere meg igjen eller ikke. Begge to setter stor pris på oralsex og det er en vesentlig del av sexen vår, og jeg vil jo ikke at han skal oppleve det som vemmelig. På den andre siden kan jeg egentlig ikke skjønne at det var så mye bedre uten hår, for jeg hadde mye nupper, noen ganger kviser og ikke minst så klødde det veldig i perioder så det var omtrent konstant rødt og sårt. Så hva skal jeg gjøre? 
Og kan det være noe i min "observasjon" (at sexen føles bedre) eller er det bare innbilning?

shaving cream
Licensed from: senkaya / yayimages.com

Svar:

Siden du har barbert deg i mange år, har du sikkert også forsøkt ulike råd for å hindre nupper, inngrodde hår, kviser og kløe. Det viktigste ved barbering for å minske disse ulempene, er at du gjør det hygienisk, bruker barberskum eller voks som er beregnet for intimsoner (og ikke får skummet inn i skjeden), barberer/vokser i riktig retning med tanke på hvordan hårene gror og det finnes kremer som du kan smøre på etterpå for å redusere plager med nupper, kviser og inngrodde hår.

Kløen som kommer når hårene er i ferd med å vokse ut igjen er derimot verre å gjøre noe med. En annen ting du heller ikke kan forhindre, er mikrosårene som dannes ved barbering eller voksing. Disse mikrosårene kan også skape problemer i form av irritert hud og betennelser.

Fordelen med å barbere, vil være at du blir tryggere på at oralsexen ikke er vemmelig for partneren din. Utover det, kan jeg ikke se, ut i fra det du skriver, at det skal være andre positive grunner for deg å barbere igjen.

Slik jeg leser spørsmålet ditt, gir du egentlig et klart uttrykk for at du ikke ønsker å barbere deg fordi du har oppdaget at det gir deg (og mannen din) bedre nytelse, og du slipper alle ulempene. Det er etter min mening, det viktigste å ta hensyn til. Forskning viser at det du har registrert, har en forklaring og medfører riktighet.

Hårene på kjønnsorganet har flere funksjoner. De beskytter mot infeksjoner, holder på fuktighet og reduserer friksjon, men i tillegg vil hårene formidle impulser til hjernen og samle feromoner (duftstoffer - ikke kjønnslukt), noe som har positiv innvirkning på opphisselsen.

I hårroten er det nervesensorer som registrerer bevegelse og sender signaler til hjernen. Dette er med på å forsterke din nytelse. Feromonene som hårene samler opp, er ikke en lukt du bevisst kjenner, men noe som ubevisst registreres av hjernen og forsterker også opphisselsen både for deg og for din partner. Å fjerne hårene gjør at både nerveimpulsene og hjelpen fra feromonene blir svekket.

Ser man på ditt spørsmålet fra et faglig synspunkt, er det få positive sider med å barbere seg. Det eneste er det du selv er inne på - hva partner synes om det, og selvfølgelig hva en selv føler behagelig.

Et godt alternativ til barbering, er å frisere hårene. En veltrimmet "frisyre" kan være like innbydende som helt glatt kjønn, og både nervestimuleringen og feromonene bevares. 

En løsning kan være at du fjerner hårene igjen og ser hva som da skjer. Om du eller dere begge føler at nytelsen reduseres igjen, blir dere nok også mer motivert til å takle oralsex med hår. Eller innvilg dere litt mer tid til å venne dere til hårene? Det er sannsynligvis bare en vanesak, så er det all grunn til å tro at dere begge føler det naturlig om litt. 

Lykke til.