hits

Har størrelsen på penis noe å si?

kommentarer

Det er mange menn som sliter på grunn av penisen sin. Menn som kjenner at de ikke klarer å leve opp til standarden som (de tror at) partner krever eller som de selv ønsker å ha. Får han i tillegg kommentarer fra andre, føles katastrofen komplett. Konsekvensene kan bli store. Men har egentlig størrelsen så mye å si?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com.

Spørsmål:

Hei. 
Jeg er en mann på 42 år. Jeg har blitt fortalt at jeg har liten penis. Dette gjør at jeg aldri klarer å føle meg trygg på meg selv i situasjoner som involverer nakenhet. Det stresser meg noe enormt og jeg klarer ikke være komfortabel med meg selv.
Hilsen oppgitt og fortvilt. (Redigert)

Millimeter and inch rulers
Licensed from: designsstock / yayimages.com

Svar:

Det finnes tabeller som viser gjennomsnittsstørrelse for en penis hos norske menn, og som kan få en mann, som har en penis under det oppgitte gjennomsnittet, til å bli stresset over størrelsen.

Det er flere studier som viser at penisstørrelsen ikke har mest betydning når et par er sammen seksuelt. Det man derimot ser av studiene, er at det er viktig at man er kåte og har lyst på hverandre, at kjemien stemmer, at man tar hensyn og føler seg trygge på hverandre og at man gjør spennende og lystbetonte ting sammen. Det har altså ikke noe med penisstørrelsen å gjøre, men med lysten og evnen til å være åpen for å utforske og gjøre hverandre godt. Dette er kanskje en bedre måte å "imponere" på?

Om du har samleie med en kvinne, er det greit å vite at skjeden har en god evne til å tilpasse seg det som føres inn. Til vanlig ligger skjedeveggene mot hverandre (sammen klappet) og skjeden utvider seg ikke mer enn det som behøves for å romme størrelsen på det som føres inn.

Inne i skjeden er det lite nervepunkter, og dermed heller ikke så følsomt. Det er de ytterste 2-3 cm av skjeden som er følsom hos kvinner, så penis skal ikke nødvendigvis så langt inn for at hun kan kjenne at det er noe i skjeden. Kvinner har faktisk oftere problemer om penis er for lang på grunn av smerter øverst i skjeden når penis støter mot livmorhalsen.

Likevel kan enkelte stillinger bli en litt større utfordring om penis er for kort, men det finnes mange stillinger som ikke setter krav til størrelsen. Det er derfor viktig å prøve seg fram og finne ut hva som fungerer.

Du oppgir ikke størrelsen på din penis, så det er umulig å si noe om penisen din faktisk er (for) liten, men dessverre er det slik at mange menn har problemer med størrelsen uten at det er reelt. Uansett gir du en klar beskrivelse på at du har fått store problemer med intimitet, nærhet, nakenhet og selvtillit etter de(n) kommentaren(e) du har fått.

Mitt råd er at du oppsøker en du kan snakke med om problemet ditt. En lege kan vurdere om penisen din faktisk er liten. Måten det gjøres på, er at du måler penisen din både i vanlig slapp og i stiv tilstand, og oppgir målene til legen. Om problemet (også) handler om form eller utseende, kan det være en ide å ta et bilde av den som du tar med til legen din.

I tillegg tenker jeg at du kanskje vil ha godt av å snakke med en fagperson som kan hjelpe deg med tanke på stresset du føler ved nakenhet, usikkerheten på deg selv og hjelpe deg til å bli mer komfortable med deg selv. Du kan be legen din om henvisning eller ta kontakt selv med en du tenker kan hjelpe deg.

Lykke til.