hits

Savner kvalitet på hverdagssexen!

kommentarer

Kvinnen som får svar på sitt spørsmål denne uken, lurer på hvordan de kan forbedre kvaliteten på sexen hun og mannen har. Tross sex og samleier flere ganger per uke, opplever hun manglende kvalitet på hverdagssexen... - Men hva er kvalitet?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål

Mannen min og jeg er begge i slutten av 30 årene og er trygg på vår seksualitet. Vi har begge barn fra tidligere forhold. Vi har bodd i lag i ca. to år, og det meste er veldig velfungerende. Jeg jobber i byen, og det blir ca. 3 timers reisevei t/r. Så er det lekser, fritidsaktiviteter, middag, etc. før barna legger seg mellom kl. 20 og 22.

Siden jeg må så tidlig opp så bør jeg også sove senest kl. ti. Så kommer vi oss i seng kl. ni, så får mannen min og jeg gjerne TID til å kose oss litt. MEN, i en hektisk hverdag er det ikke så lett for meg... Blir klokken mye over ni før vi kommer oss i seng, så blir jeg stresset. Allerede der klarer ikke jeg å fokusere på de rette elementene. Altså la alt annet ligge og kunne fokusere på den deilige sexen. Sant skal sies at hverdagssexen er vel mer en "kjapp" en for kosen, nærheten og ikke minst for å tilfredsstille mannen min som til tider kan få ballespreng om det går for lenge..

I gjennomsnitt har vi sex fire ganger i uken. En til to kvalitets stunder og en til to kjappiser. De to kjappe i ukedagene er sjelden at jeg får orgasme. Kan få det hvis jeg bruker dildo, men har ikke hode helt med meg, så er ikke alltid jeg "gidder" rett og slett. Onsdagen har vi som en fast oralsex dag samt at vi bruker flaggdagene til analsex eller litt annen typ sex. Dette fører til litt spenning og vi begge liker å ha dette å forholde oss til.

Likevel, så føler jeg at jeg ikke helt strekker til for mannen min.. Han kunne gjerne hatt sex med meg hver eneste dag og sikkert flere ganger om dagen.. Han tenker på sex og fantaserer om meg nesten hele dagen og jeg er ikke i nærheten av å ha sex fantasier. Det er så mye annet å tenke på...

Men føler for vår del at tiden er en utfordring i hverdagen med tanke på lang god avslappende kvalitets sex. Samtidig som jeg ønsker å tilfredsstille mannen min mest mulig. Ønsker jo ikke å skape frustrasjon hos han. Samtidig som han ikke vil "presse" seg på hos meg. Vi respekterer hverandre veldig høyt. Og dette er noen vi har snakket mye om.

Håper du skjønner hvor jeg vil, i utgangspunktet har jo vi mer sex enn mange andre par. Men vi ønsker likevel å gjøre det beste ut av situasjonen, som kan være fint for begge. Har du noen råd, eller tips til hvordan vi kan få bedre kvalitet på sexen i hverdagen..? Vi har lurt på å ha faste dager, men djiiiiiiisus.. Vi elsker jo samtidig å være spontane.. På den annen side, kanskje det er løsningen? Håper på råd. (Redigert og forkortet spørsmål)

Happy family
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Svar

Du gir en god beskrivelse som jeg tror mange kjenner seg igjen i - tidsklemma i hverdagen som gjør at sexlivet får dårligere kår. Likevel - det er noe vesentlig som skiller dere fra mange andre; dere har sex flere ganger per uke. Dette gjør nok at noen vil plassere dette i kategori "luksusproblemer".

Du spør om råd til hvordan klare å ha mer kvalitet på den sexen dere har. Det finnes ikke én fasit på hvordan få bedre kvalitet på den sexen man har, og spørsmålet er ikke minst hva du legger i kvalitet? Kvalitet vurderes ulikt fra person til person, for eksempel; ut i fra om begge får orgasme (ev. samtidig), hvor lang tid samleiet varer, hva dere fysisk gjør, hvordan dere kommuniserer eller harmoniserer - at man er samstemte, variasjon, hyppighet, følelsene etterpå.. osv... 

Ut i fra det du skriver, tolker jeg deg dithen at det er de "kjappe" som ikke er kvalitetsmessig god nok - i alle fall ikke for deg.
Tid og antallet samleier er ingen god målestokk på om sexen oppleves kvalitetsmessig god, - et samleie handler mer om følelser og nytelse enn minutter og antall ganger. Flere undersøkelser (riktignok gjort i utlandet, men ingen grunn til å tro at det ikke også kan gjelde for norske par) har funnet at en stor andel menn og kvinner ønsker at samleie skal vare i minst 30 minutter eller lenger. Undersøkelsene viser derimot at i praksis oppgir både kvinner og menn at den beste sexen de har opplevd, varte kun i 3 til 13 minutter (i motsetning til ønsket om minst 30 minutter). Ut i fra dette kan man si at det er bedre å ha fantastisk sex i noen minutter enn å holde på i "timevis". "En kjapp en" kan være av god kvalitet den også, om følelsene og nytelsen er på plass.

Et godt utgangspunkt (egentlig en forutsetning) for en god opplevelse, er at dere begge er ordentlig kåte, og har lyst til å ha sex med den andre. Og slik jeg leser det du skriver, så høres det ikke ut som det alltid er tilfelle for deg når dere har de "kjappe"; din motivasjon virker mer å være for hans del? Ønsket om å tilfredsstille han, for å imøtekomme hans sexlyst, for å hindre at han skal bli frustrert og for å hindre hans ballespreng. Når du skriver at du ikke klarer å ha hodet med deg, så understreker det egentlig dette. Om så er tilfelle, vil jeg minne om at ingen er ansvarlig for noen andres seksualitet. Det er et dårlig utgangspunkt for kvalitet, om motivasjonen for sex er å "please" den andre, og ikke for sin egen del. 

Du spør om det å avtale faste dager kan være en løsning, men selv om dere allerede har faste ritualer med onsdager og flaggdager, så er det sjelden en god løsning. Som du selv sier - spontaniteten forsvinner. Og hva om en eller ingen av dere har lyst til å ha sex den dagen? Det blir gjerne et forventningspress (fra seg selv eller den andre) ut av slike avtaler som ikke kan sies å være gunstig for sexlivet.

Det er flott at dere er åpne rundt sex og forsøker ulike ting, og kvalitetssex for deg er de gangene dere har god tid til lang og avslappende sex, og du får orgasme. Men når hverdagen er så hektisk som du beskriver, er det vanskelig å komme med råd til hvordan få mer av akkurat det (annet enn å prioritere bort noe?). Om dere bare har sex hver gang begge er klare for det, vil det sannsynligvis ta bort litt av følelsen over at dere ikke har god nok kvalitet - selv om dere kanskje vil ende opp med sex mer sjelden enn dere har i dag. Det finnes studier som viser at de som har relativt hyppig sex ikke nødvendigvis er mer fornøyde med sexlivet sitt enn de som har det mer sjelden. Får man en kvalitetsmessig god opplevelse de gangene man har sex, trenger ikke sexen å skje så hyppig - kanskje ikke ukentlig engang? Når det er sagt, det er vanlig at opplevelsen av sexen varierer fra gang til gang eller i perioder. Rett og slett noe man bare må godta!

Ikke tell antall ganger dere har sex, og ha sex bare når dere begge har lyst og er kåte - og anledningen byr seg. Selv om det sikkert noen ganger bare blir tid til "en kjapp en", vil sannsynligvis også de gi følelsen av bedre kvalitet - når det er kåtheten og sexlysten hos dere begge som får styre det hele. Og fortsett å være åpne, nysgjerrige og lekne - det vil gi best kvalitet over tid for dere begge to.

Lykke til.