hits

Soneterapi og sexologi? Seriøst!

Ja, det gir gode resultater å kombinere vestlig og tradisjonell medisinsk behandling, også innenfor seksuell helse. Jeg vet det, fordi jeg ser resultatene - ofte. Jeg ser at det ikke er tull - det er helt seriøst.

I høst fullførte jeg utdannelse innen reflexologi - bedre kjent som soneterapi. Flere har spurt meg hvorfor;  "Du er jo allerede sexolog, hvorfor satse på noe nytt?", "Du er jo en seriøs utøver av faget ditt, hvorfor blande inn dette tullet?". For meg er det ikke tull. Det handler om å se helheten og behandle hele mennesket.

footsteps in sandy
Licensed from: jame_j@homail.com / yayimages.com

Hva er det som mangler?

Etter endt utdanning som sykepleier, jobbet jeg noen år på sykehus, før jeg i 1993 begynte å jobbe innen fagfeltet seksuell helse. Jeg stortrivdes, men følte hele tiden på at noe manglet...

Å jobbe innenfor vestlig medisin er grovt sett ensbetydende med å behandle eller lindre fysiske og psykiske symptomer og plager. Det tilfredsstilte ikke alltid min medfødte trang til å finne ut hva som ligger bakenfor alt; hvorfor ble denne personen syk eller fikk disse plagene? Er den fysiske plagen bare fysisk, eller ligger det noe annet bak?

Helt, ikke stykkevis og delt

Jeg tok så utdannelse innen sexologi, og kom på den måten mye nærmere det jeg hadde savnet; via samtaler, og det å ha tid til å lytte, har jeg fått en dypere forståelse og kommet mye nærmere det bakenforliggende for hver enkelt person. Jeg kunne ha stoppet med dette. Jeg har en utdannelse og et arbeid jeg stortrives med, jeg møter mange flotte mennesker i min praksis og får hjulpet mange til et bedre liv.

Men i løpet av de årene jeg har jobbet som sexolog, har jeg fått en stadig større forståelse for helheten i mennesket; både fysiske, psykiske, sosiale, emosjonelle, mentale og åndelige aspekter. Og ikke minst hvordan de ulike aspektene påvirker hverandre, og derfor hvor viktig det er å ivareta hele mennesket i en behandling.

Basert på egen erfaring

På et tidspunkt fikk jeg selv erfaring med tradisjonell (alternativ) medisin; fra jeg var liten fikk jeg stadig bihulebetennelser som resulterte i flere antibiotikakurer hvert år. Så fikk jeg en standhaftig bihulebetennelse der antibiotikaen ikke hjalp. Det vestlig medisin kunne tilby, var å lindre plagene mine ved å stikke opp og skylle bihulene ved jevne mellomrom fram til bedring. Etter noen måneder foreslo overlegen at jeg burde forsøke akupunktur. For å gjøre en lang historie kort - etter to behandlinger var jeg kvitt bihulebetennelsen og har ikke hatt det siden. Det er 20 år siden.

Jeg tenkte at når dette kunne hjelpe meg, så må det kunne hjelpe andre også, uansett om det er bihuler eller noe annet som signaliserer ubalanse og gir problemer. I de senere år har jeg derfor supplert min utdannelse med blant annet kinesisk medisin, soneterapi og øreakupunktur.

Soneterapi gir konkrete resultater

Jeg føler nå at jeg endelig har fått alle de verktøy jeg trenger for å kunne tilby en så helhetlig behandling som mulig. Fremdeles er det mange som kommer til meg utelukkende for samtaler, andre vil bare ha soneterapi (de som for eksempel ikke sliter med en seksuell problematikk). Men stadig oftere kombinerer jeg samtaler og soneterapi, og det med gode tilbakemeldinger:  

Det gleder meg å høre fra en mann som tidligere brukte tusenvis av kroner på potenspiller for å klare å gjennomføre samleie, at han ganske raskt kunne kaste pillene og kroppen fungerer helt av seg selv. Eller fra jenter som ikke har klart å føre noe inn i skjeden på måneder og år på grunn av smerter, igjen har begynt å nyte berøring og intimiteten. 

Andre ganger har soneterapien ført til at et problemområde blir avdekket: En person som av ulike grunner hadde nedsatt sexlyst og svært depressive tanker. Det er kjent at nedsatt sexlyst kan skyldes depressive tanker. Men hva skyldtes de depressive tankene? Etter uker med samtaler var det fremdeles lite bedring. Vi ble enige om å forsøke reflexologisk behandling. Resultat: sonene under foten og på ørene tydet på betydelige mageproblemer, selv om dette ble avvist av personen selv - magen fungerte helt greit... Jeg anbefalte likevel å gå til lege for å få det undersøkt, og det ble påvist sykdom i magen. Etter kort tid på en tilpasset diett, snudde hele situasjonen. Jeg vil påpeke at dette neppe er årsaken og løsningen for alle som har depressive tanker, men er et godt eksempel på hvorfor det er så viktig å se og vurdere helheten.

For meg er det begrensende å tro at det bare finnes én vei til målet. Og jeg blir overbevist når jeg stadig ser gode, raskere og mer varige resultater av å kombinere vestlig og tradisjonell medisin, sammenlignet med bare å benytte den ene.  

For meg er ikke dette noe tull. Jeg ønsker å ta hele mennesket på alvor, uansett hvilke problemer de kommer til meg for å få løst. Helt seriøst.

Les gjerne mer på nettsiden min: www.sivgamnes.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar