hits

Kan lidenskapen bli en lidelse?

kommentarer

Mannen som stiller spørsmål denne uken, liker analsex og prostatastimulering. Men han er redd for skader, og da særlig prolaps. Finnes det forholdsregler som kan forhindre det?

Spørsmål

For meg et flaut tema som jeg ikke prater så mye om... Jeg føler meg så og si trygg på meg selv, men samtidig litt usikker. Ok... Temaet er analsex. Prostata stimulering. For meg det mest fantastiske jeg har opplevd. Men jeg kom tilfeldigvis over litt informasjon om anal prolaps... Så noen bilder og dette skremmer meg. Er det sunt å ha analsex? Har hørt det er forebyggende og sunt.

Men tilbake til prolaps... Lurer på om det er grenser hvor ofte jeg gjør det? Hvor lenge det er greit og holde på? Det er en fantastisk opplevelse. Orgasmen er sterk og varer lenge. Ja, da er det vanskelig å se grenser. 

Tenker på å ta det opp med fastlege. Jeg vil gjerne få mest mulig informasjon av flest mulig. Tenker helsa er viktig. Og hvis det er noen forhåndsregler jeg kan ta hensyn til for en tryggere og kanskje en bedre opplevelse?

Jeg bruker bare plugger og sånt som er for prostata stimulering. Jeg er klar over hygiene og jeg er nøye  med rensing. Har opplevd infeksjon. Ikke igjen... Nå er jeg mest bekymret for prolaps. Vil helst unngå det.... vet at det er en krem for å slappe av i musklene. Kanskje det kan forebygge sjanse for prolaps? Føler det er flaut å spørre. Bare å skrive er nesten litt flaut. Men jeg vil bare sikre meg at en lidenskap ikke blir en lidelse! 

Har lest litt. Som jeg nå forstår. Masere prostata. Forebygger hemoroider og kreft. Veldig sunt for kroppen. Min frykt var prolaps. Lest det er 2 typer prolaps? Prøver og finne informasjon om prolaps på nettet. Virker ut som at det er lite forskning? Og kanskje få snakker åpent om det grunn tabu..? 

Jeg tenker kroppen vår har sine grenser uansett. Viktig og ta hensyn. Lytte til kroppen. Gleder meg til å få svar fra deg.

Diarrhea
Licensed from: szefei / yayimages.com

Svar

Det er mange som har glede av å praktisere analsex - både kvinner og menn, alene eller sammen med en partner. De føler at det gir en berikelse til sexlivet deres.

Men det er også mange som ikke kan tenke seg denne formen for sex. Om man skal praktisere analsex, må det være fordi man ønsker det, blir tent og har nytelse av det. Det er ikke slik at man får en fattigere sexliv om man ikke praktiserer analsex; gjør man det mot sin egen vilje, uten nytelse og kanskje også trosser smerter, kan sexlivet tvert om bli mer problematisk.

Men utgangspunktet ditt, er at du har funnet nytelse og glede av å massere prostata via analsex, og ser det som en berikelse for deg og ditt sexliv, så det er utgangspunktet for svaret her.

Anus er for mange en av de største erogene sonene på kroppen. Derfor er det mange menn som synes det gir ekstra nytelse å stimulere selv eller bli stimulert i området rundt anus og i endetarmen. En av grunnene til at det er litt tabu å snakke om dette blant menn, er kanskje at det for mange forbindes med homofili. Men å nyte denne erogene sonen er det mange som gjør, helt uavhengig av hvilken seksuell identitet de har.

Noen cm opp i endetarmen kan prostatakjertelen kjennes på fremre vegg (mot penis). Stimulering av prostata er av mange beskrevet som mannens svar på kvinnens g-punkt, og kan gi en helt annen type orgasmeopplevelse - dypere og kraftigere. 

Analsex er alltid forbundet med en viss risiko. Alt fra sår og rifter i slimhinnene til ødelagt lukkemuskel og prolaps. Tar du derimot forholdsregler, er forsiktig og aldri overser smerter, er det forebyggende og risikoen vil være minimal:

  • Analsexen skal være frivilling, og du må ha lyst.
  • Bruk god tid til stimulering av endetarmsåpningen og området rundt slik at muskulaturen er avslappet.
  • Bruk glidemiddel for å minimerer sjansen for rifter i slimhinnen i tarmen.
  • Bruk også gjerne kondom for å hindre at tarmbakterier blir overført til andre steder.
  • Ikke benytt gjenstander med skarpe kanter! Det finnes for eksempel noe som kalles butt plugg (dildo ment for bruk i endetarmen), som er laget i mykt silikonmateriale og vil derfor ikke skade slimhinnen.
  • Gjør det vondt når du forsøker å føre noe inn, har du ofte ikke brukt god nok tid, slik at musklene i endetarmen fremdeles er for stramme. Hvor stramme musklene i endetarmen er, varierer nok noe, men det handler først og fremst om evnen til å kunne slappe av, og at du har brukt nok tid og nok glidemiddel.

Presser du noe gjennom endetarmsåpningen med tvang, kraft og/eller med smerter, kan skader på lukkemuskelen oppstå:

Ytterst i endetarmen, like før åpningen, sitter det en muskel som omkranser tarmen. Denne kalles analsfinkteren. Du kan, ved å bruke store og harde ting, og ignorere smerte, risikere å utvide og skade muskelfibrene i analsfinkteren så mye at lukkekraften i den blir svakere. Resultatet kan i verste fall bli at du får vansker med å holde på avføring og luft. Dette er heldigvis ikke et veldig hyppig problem, men det er likevel viktig å være klar over at skaden kan skje dersom du ikke tar dine forholdsregler. Selve sfinkteren kan ikke trenes opp igjen, og behandling ved slapp analsfinkter som fører til lekkasje, er som regel kirurgi i en eller annen form.

En skadet analsfinkter kan også føre til prolaps. Det er helt riktig at det finnes to ulike former for prolaps; analprolaps og rektumprolaps. Analprolaps vil si at opp til 2 cm av slimhinnen fra nederste del av endetarmen kommer ut gjennom analåpningen, mens rektumprolaps er betegnelsen dersom større deler (inntil 10 cm) av endetarmen, med alle lagene i tarmveggen, kommer ut. Små prolaps kan man forsøke å behandle med hydrokortisonsalve (i samråd med lege), men ved større prolaps er det best resultat, og ofte nødvendig å reparere skaden, med ulike typer kirurgi.

Du skriver at du har lest at analsex er sunt, og at det kan forebygge kreft og hemoroider. Jeg har forsøkt å finne studier som bekrefter det du skriver, uten å lykkes. Tvert i mot kan analsex føre til hemoroider om muskulaturen stadig utsettes for stort trykk og drag. Når det gjelder kreft, har jeg kun funnet studier som viser til økt kreftfare i endetarmen via smitte av hpv (kjønnsvorte-virus). Muligens kan stimuleringen du gjør på prostata redusere risikoen for prostatakreft.

Men så lenge du ikke benytter for store ting til stimuleringen, tar hensyn til smerter og ikke påføres smitte fra andre, er det liten grunn til å bekymre deg for at lidenskapen din skal føre til lidelse.

Lykke til.