hits

Timing av orgasmen

kommentarer

Spørsmålet denne uka, er fra en mann som vil at sexlivet med kona skal bli enda bedre, og ønsker tips til hvordan han og kona kan få orgasme samtidig. Er det mulig å få til det?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål:

Hei! Kona mi og jeg har ingen store problemer med sexlivet vårt, men vi vil gjerne gjøre det enda bedre! Saken er den at hun kommer veldig fort. Dvs, problemet er ikke at hun kommer etter kort tid (vi kan faktisk holde på en god stund), men når orgasmen først kommer, tar det bare sekunder fra hun kjenner at den er på vei til den er der. Hun klarer ikke å stoppe den, og da er likesom løpet kjørt... Og jeg klarer ikke henge med! Dette har medført at vi sjelden eller aldri har fått orgasme samtidig. Er det noe vi kan gjøre for å nå klimaks samtidig? Det er drømmen vår!

happy couple at sunset
Licensed from: adrenalina / yayimages.com

Svar:

Det å få orgasme samtidig, er det de fleste drømmer om, men som veldig mange sliter med å få til. I utgangspunktet pleier jeg å råde par til å glede seg over det de får til, så lenge det gir nytelse til begge parter. Det er altfor mange som lager seg ideer om noe mer, annet, bedre, lengre type orgasme - der det ender opp med et prestasjonsjag og til slutt problemer med å nyte det de allerede får til.

Når det er sagt, så er det absolutt mulig å endre og forbedre ting for å se om det kan ta nytelsen til et høyere nivå, men jeg vil presisere viktigheten av at det skjer på en nysgjerrig, åpen og leken måte, og ikke som et press om å prestere!

Det er faktisk ikke uvanlig at kvinner kommer fort - når de først kommer. Det er velkjent at menn kan ha problemer med å komme for fort (etter kort tid), men mindre kjent at også kvinner kan ha problemer med å være for rask. Problemet for kvinner er da gjerne slik du skriver; ikke tidsmessig for fort, men orgasmen kommer omtrent samtidig med orgasmesignalene. Noe som gjør at hun ikke rekker å forsøke å holde den tilbake.

Orgasme er i utgangspunktet vanskelig å kontrollere, men man kan forsøke å forbedre den. En måte å gjøre det på er via det som gjerne kalles for edging. Via pauser og pusten kan man øve seg opp til å holde igjen, og også forsterke og forlenge orgasmeopplevelsen. Dette er en teknikk som menn kan ha hjelp av for å klare å holde lengre tidsmessig, og som kvinner kan benytte for lettere å gjenkjenne orgasmesignalene og utsette selve orgasmen. Og begge kan ha hjelp av denne teknikken om man ønsker å forbedre nytelsen.  

Det beste er at den av partene som har problemet med å komme for fort, øver på egenhånd med onanering.

  • Onaner på den måten du pleier å lykkes med.
  • Når nytelsen begynner å bli sterk, og før orgasmesignalene setter inn, må du stoppe stimuleringen.
  • Pust dypt noen ganger. Pusten vil roe ned systemet og hjelpe til å utsette orgasmen.
  • Kjenn at det roer seg litt før du starter stimuleringen igjen.
  • Gjenta så mange ganger du ønsker/klarer inn til du lar orgasmen få slippe til.

I starten har mange problemer med å gjenkjenne orgasmesignalene, og stimulerer litt for lenge til å klare å stoppe orgasmen. Noen kan oppleve at lysten til å fortsette blir borte, og det henger gjerne sammen med at man ikke stoppet i rett tid. Vær tilstede i kroppen din og kjenn hva som skjer, så vil du etterhvert gjenkjenne signalene og lære å stoppe stimuleringen i rett tid. Jo lengre man klarer å holde seg rundt dette punktet, jo mer vil "orgasmeenergien" bygges opp. Og med mer energi, vil også orgasmen kunne føles sterkere, dypere, bedre og lengre når den først slippes til.

Når man føler at man har god kontroll på dette ved onanering, er det veldig sannsynlig at man også vil kunne benytte samme teknikken ved samleie, men det fordrer god kommunikasjon mellom dere; at partner er med på å stoppe helt opp med all bevegelse/stimulering med en gang det det er nødvendig. Ved å beherske det å stoppe opp i noen sekunder, puste, for så å bevege seg igjen, vil det bli lettere å slippe til orgasmen når begge er klare for det. Altså en bedre timing!

Men husk - ikke legg press på deg selv eller partner om å måtte prestere dette... Og fortsett å nyte det dere har!

Lykke til!