hits

Hva kan mitt behov for ABDL komme av?

kommentarer

Mannen som stiller spørsmål denne uka, har bleiefetisj og har sin egen "nanny" for rollespill. Han har akseptert seg selv, og har glede og ingen skam rundt dette, men lurer likevel på hvorfor han har utviklet dette behovet. Men finnes det et svar?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com.

Spørsmål

Eg har i alle år som eg kan huske hatt bleiefetisj, og fra eg fylte 18 vært såkalla adult baby. Etter å ha utforska det så fant eg det veldig avslappande og fint. Har og ei "nanny" med i dette rollespillet. Stort sett bruker eg kun bleier for meg sjølv når eg er heime om kveldane og sånt. Men når eg er med ho "nannyen" min bruker eg bleier, body, smokk, tåteflaske osv. Eg oppfører meg ikkje heilt som ein baby akkurat, kanskje meir som en 2-åring. Får litt hjelp til matinga, morgon og kvelds stellet. Blir også bytta på når eg har gjort meg ut eller har full tissebleie. Og når nye bleien er på, får eg klaps på baken før det er ut i stua og leke igjen...  For meg er dette heilt naturlig når eg er med ho, og synes det er herlig og befriende å bli tatt vare på, på den måten :-)
Har lest litt på nettet om ka dette "fenomenet" kan oppstå av, og ser det er mange som skriver omsorgssvikt osv. men det har eg ikkje hatt i barndommen? Hadde litt dårlige ungdomsår, fra 14 til eg flytta ut som 18 åring, så kanskje det kan stamme av det? Men igjen, ka kan då bleiefetisjen komme av? Det er i den det bunner i for min del. Denne Abdl greiene er jo bare noko eg forska meir på etter eg hadde prata med likesinna. Men synes det er trist å lese at folk har så veldige fordommar mot oss Abdl. Eg kjenner til fleire både jenter og guter på min alder som liker det same, og alle er oppegåande folk med gode jobbar, hus, bil og alt :-) Men har heldigvis inntrykk av at dette blir meir akseptert etterkvart dei siste åra. Sjølv trives eg veldig godt med dette og har akseptert det overfor meg sjølv, og skamfølelsen eg hadde overfor dette i ungdomstida er borte :-) Håper du kan ta deg tid til et "svar"?

set of baby things
Licensed from: SelenaMay / yayimages.com

Svar

Abdl (adult baby diaper lovers) er en samlebetegnelse, og omfatter ulike undergrupper som bleiefetisj (diaperisme), infantilisme, ageplaying ... Det betyr at abdl ikke en ensartet gruppe, men altså en gruppe med flere ulike uttrykksmåter. Fellesnevneren er handlinger hentet fra baby- eller småbarns- stadiet.

Det er også varierte og ulike grunner for at noen velger å benytte bleier eller gå inn i et rollespill. For noen handler dette om en åpenbar fetisj der selve handlingene gir en økt seksuell opphisselse eller nytelse, mens for andre er det ikke nødvendigvis direkte koblet opp mot det seksuelle, men handler mer om å få følelsen av trygghet, omsorg, kjærlighet.

I og med at uttrykksmåte, behovet og grunnene er så forskjellig for de som er abdl-ere, er det umulig å finne én forklaring på hvorfor hver enkelt er abdl-er. Bare i det Skandinaviske nettsamfunnet er det mange tusen medlemmer, og man kan garantert finne omtrent like mange forskjellige forklaringer på hvorfor.

Slik jeg oppfatter det du skriver, er utgangspunktet for deg en bleiefetisj (av seksuell karakter?), og så har du etterhvert gått inn i et rollespill som handler mer om å få følelsen av å bli tatt vare på - få omsorg og slippe ansvar?

Jeg har tidligere svart her i spørrespalten på spørsmålet om hvorfor man utvikler (bleie)fetisj, og en kortversjon av svaret er at det egentlig ikke er helt kartlagt hvorfor noen utvikler denne formen for fetisj (eller andre fetisjer for den saks skyld), men en forklaring er at fetisjer oppstår på bakgrunn av den første eller sterke seksuelle opplevelsen/orgasmen, forbundet med situasjonen du var i. For noen vil det å gjenskape situasjonen kunne forsterke den seksuelle opphisselsen og nytelsen senere i livet.

Når det gjelder de som ikke nødvendigvis knytter det de gjør opp mot det seksuelle, men der det mer handler om å få følelsen av kjærlighet, omsorg, trygghet, slippe ansvar, osv., kan man nok oftere se det i sammenheng med tidlig omsorgssvikt eller for eksempel altfor tidlig "voksenansvar" i sitt liv. Hos noen kan man finne en sammenheng med tidligere traume(r) der de har opplevd en sterk følelse av utrygghet, lite kjærlighet eller stort ansvar. Ved å leve ut et rollespill der man får være "liten og uansvarlig" igjen, og blir tatt vare på og få kjærlighet, "oppveier" på en måte noe av traumet. Hos andre finner man ingen forklaring.

Det er altså dessverre umulig å svare her på hvorfor du har utviklet bleiefetisj og har glede av rollespillet. Jeg vil anbefale deg eventuelt å oppsøke en terapeut som kanskje vil klare å hjelpe deg med å finne ut av det - om du ønsker det.

Du skriver til slutt at du trives god med dette, og har akseptert det og skamfølelsen er borte. Det er flott. Og kanskje du kan klare å akseptere det så fullt ut, at også behovet for å vite hvorfor, blir av mindre betydning?

Lykke til!