hits

Utallige måter å onanere på!

kommentarer

Jeg har fått overraskende mange spørsmål fra kvinner om onani, hvordan og hva kan man gjøre, hvordan onanere for å få orgasme osv. Jeg skriver overraskende, men egentlig er det ikke det - dessverre. Denne uka svarer jeg på et spørsmål fra en kvinne som lurer på "alt", og kanskje lurer du også?

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål

Hei Siv! Spørsmålet jeg har kan virke veldig elementært og naivt (tatt i betraktning av at jeg har bikket 30 år), men saken er dessverre slik at jeg ikke kan dette med onanering. Jeg får det ikke til! Når jeg holder på, så blir det bare latterlig, får en følelse av at det jeg driver med bare er dumt og det gir meg ingenting. Hvordan skal jeg noen gang kunne få til onanering som føles godt? Jeg var over 20 år første gangen jeg forsøkte å onanere og jeg forsøker fremdeles jevnlig, men når det aldri fører noe godt med seg, blir det bare kjedelig... 

Jeg har hatt flere kjærester og har hatt et greit sexliv med dem. Jeg er nå i et forhold som har vart i snart 4 år. Vi har et veldig godt parforhold og sexliv sammen (jeg nyter virkelig sexen jeg har med han), men jeg tror ikke jeg noen gang har fått orgasme(?). Kjæresten min virker også veldig fornøyd, men jeg ønsker å kunne ha sex med meg selv også (ikke være avhengig av han) og kanskje til og med lære meg å få orgasme!  

Har du noen tips til meg? Jeg trenger å vite noe om ALT. Hilsen Tina

Woman's orgasm
Licensed from: ziprashantzi / yayimages.com

Svar

Onanering for kvinner er fremdeles (til en viss grad) tabubelagt. Tenk bare det at vi fremdeles i 2017 mangler et godt og utbredt norsk ord for onanering (også for ordet klitoris), mens det tilsvarende for menn finnes mange ord og utrykk. Vi har ordet fingring (som passer godt for dem som bruker fingrene ved onanering), og enkelte andre slanguttrykk. Mangel på ord vitner om hvor vanskelig det kan være å snakke om onanering for kvinner, og gjør det ikke enklere å finne svar på spørsmål rundt det. Dessverre er du ikke alene om å være "novise" på dette området. Det er mange kvinner som deg, som aldri helt har klart å finne SIN måte å onanere på som gir dem nytelse og glede. Så det er flott at du sender inn spørsmål. Intet spørsmål er for lite eller for dumt!

Du spør om hvordan du kan få onaneringen til å funke for deg. Jeg er i utgangspunktet litt motstander av oppskrifter som sier at gjør du sånn og slik så får du det til. Alle er så forskjellige og har forskjellige behov og lyster, og egentlig er det bare din egen fantasi (eller mangel på den) som kan hindre deg i å finne ut hva som vil funke for deg.

Når det er sagt, så vil jeg komme med noen råd og tips som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for deg:

 1. Det viktigste når du skal onanere, er at du faktisk har lyst og blir kåt. Uten å være det, vil det heller ikke bli så mye respons fra kroppen, og onaneringen vil oppleves som kjedelig, kanskje til og med ubehagelig. Sliter du med å få lyst, er det et eget problem som må løses. Forsøk å finne noe som virkelig tenner deg slik at du har best mulig utgangspunkt for onaneringen. Jo mer tent du er, jo lettere er det også å finne ut hva som gir nytelse og orgasme.
   
 2. Det er også viktig at du finner tid og sted for onaneringen slik at du får ro og fred til å utforske deg selv uten å være redd for å bli forstyrret.
   
 3. Beveg underlivet! En orgasme er avhengig av god blodgjennomstrømning i muskulaturen, så ved å bevege underlivet ditt og ikke bare mekanisk bevege det du stimulerer med, kan du lettere oppnå orgasme. Jeg vil også her tipse om at det å gjøre knipeøvelser hver dag, vil styrke muskulaturen i bekkenet ditt, noe som kan gi deg raskere og sterkere orgasmer.
   
 4. En måte å onanere på, og som sannsynligvis er den mest vanlige, er det som kan kalles for fingring.
  Fingringen kan foregå ved at du bruker en eller flere fingre til direkte å stimulere klitorishodet eller rundt på ulike steder på vulva (ytre kjønnsorgan), eller du kan føre fingre inn i vagina (skjeden).
  Stimulering direkte mot klitorishodet, kan fort oppleves som for intenst fordi det er så mange nervesensorer der, så mange stimulerer derfor heller utenpå/rundt forhuden til klitoris, eller klemmer to eller alle fire kjønnsleppene sammen mellom fingrene og stimulerer klitoris via dem. Du kan forsøke roterende/sirkulære bevegelser, fram og tilbake, dra/nappe eller mer kilende - eller variere mellom ulike typer bevegelser. Du kan også forsøke med eller uten olje (parfymefri) eller glidemiddel. Bruker du olje/glidemiddel vil du oppleve en mer smud stimulering enn med tørre fingre.
  Fingrer du inn i vagina, kan du også forsøke en eller flere fingre, ulike bevegelser, ulik rytme og styrke. Du kan også forsøke å kjenne etter om det er noen områder inne i skjeden som er mer følsom enn andre (for eksempel det såkalte g-punktet).
  Noen liker også å stimulere anus eller andre erogene soner på kroppen med den ene hånda samtidig som de fingrer med den andre, og opplever at det forsterker nytelsen og lettere fører til orgasme.
   
 5. Ikke alle liker eller ønsker å bruke fingre dirkete mot underlivet, og mange har da mer glede av gnikking.
  Du kan forsøke å gnikke underlivet ditt mot noe, for eksempel at du legger deg på mage med en pute mot vulva eller tar dynen/håndkle mellom beina og gnikker deg mot den. På den måten får klitoris stimulering uten at du tar direkte på den med fingrene.
   
 6. Dusjstråler kan føles veldig godt om du retter dem mot vulva (ikke dusj deg inn i vaginaen). Mange har dusjhoder der du også kan regulere strålen og få alt fra litt regnaktig sildring til mer intens stråle mot klitoris.
   
 7. Dildo/vibrator er gode hjelpemidler for mange. Det finnes vibratorer som bare benyttes mot vulva, eller du kan forsøke dildo/vibrator inn i vagina (og for eksempel samtidig fingre utvendig). Det finnes et hav av utvalg, så om du ønsker å forsøke dette, vil jeg anbefale at du ber om veiledning i butikken eller spør en fagperson for å få noe som er best med tanke på hvordan du ønsker å benytte det.

Jeg har her forklart litt om de vanligste måtene å onanere på, men som sagt - det er egentlig bare fantasien din (og tyngdekraften) som kan begrense hva du kan gjøre. Det finnes altså utallige måter å onanere på, og du må bare fortsette å utforske deg selv til du en dag finner det som funker for deg, men vær kåt når du gjør det!

Lykke til!