hits

Tips for å øke sexlysten!

Lav sexlyst er et av de hyppigste seksuelle problemene som mennesker sliter med i dag, og er noe jeg jobber mye med. De aller fleste opplever perioder i livet der sexlysten er lavere eller omtrent borte, men det betyr ikke at den ikke kan komme tilbake, til og med sterkere enn før! Hun som stiller spørsmål i dag, ønsker tips til hvordan øke sexlysten sin.

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send det inn til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål

Jeg tenkte egentlig å høre om du har noen gode forslag til å øke sexlyst? Du hører nok dette en god del fra kvinner vel og merke!

Jeg er ei jente på 22 som har vært i et fast forhold med min kjæreste i 5 år. Vi har det supert og sexen er god! Det eneste er vel at jeg føler vi ikke har nok sex pga min lave sexlyst. Man har jo alltid mye lyst i starten og det varer jo gjerne en stund. Nå prøver jeg å "manne" meg opp til å ha lyst 1 gang i uken enda dette og er noe tungt. Jeg blir regelrett ikke tent av noen verdens ting. Jeg kan ligge å se på porno i sikkert fire timer uten noe mer lyst etterpå. Generelt har jeg aldri hatt noe stor lyst og sånn er jeg! 

Nå har jeg prøvd litt ulike ting da blant annet gått til innkjøp av en erotisk bok som jeg leser innimellom, er noe usikker på effekten dette har og men jeg prøver i alle fall!

Har du noe fine og gode idéer som jeg selv kan jobbe med? Jeg onanerer svært sjeldent og er en veldig rolig person ellers og. Hadde bare vært gøy for oss begge om jeg var noe lettere på lunta om du skjønner hva jeg mener! Vi er også flinke til å snakke om sex, så om det er idéer som involverer min bedre halvdel så er det bare å kjøre på!

Rainbow woman
Licensed from: Iko / yayimages.com

Svar

Hva som kan lokke fram sexlysten hos hver enkelt, er veldig variert og avhenger av hva som er årsaken til at lysten er lav(ere). Hos noen kommer sexlysten tilbake spontant av seg selv, mens andre sliter mer med å kjenne på den igjen.

Du skriver at du "manner" deg opp til å ha lyst en gang per uke, men at dette er noe tungt. Det er ikke så rart at det føles tungt fordi sexlyst er ikke noe du bare kan bestemme at nå skal jeg ha lyst på sex. Sexlyst er en ikke-viljestyrt følelse, og fremkalles på det ubevisste plan.

Jeg regner derfor med at du mener at du manner deg opp til å gjennomføre sex en gang per uke, men det å ha sex uten at sexlysten er tilstede, er ikke veldig lurt med tanke på å jobbe lysten fram igjen. Tvert i mot kan det virke mot sin hensikt. Så jeg vil egentlig bare si - slutt med det!

Erotiske historier kan være med på å få i gang og øke din egen seksuelle fantasi som igjen kan være gunstig for sexlysten. Men kanskje ikke starte med en hel bok? Det finnes mange erotiske små noveller som kanskje vil være bedre og mer effektive?

Du slår fast at du generelt er et menneske med lav sexlyst. En slik fast bestemt oppfatning av deg selv vil hindre deg i utvikling! Forsøk å stelle godt med deg selv, se positivt på kroppen din og det den kan gi deg av nytelse, vær nysgjerrig og utforsk deg selv. Vær åpen for at her finnes det kanskje mye mer enn det du har blitt kjent med til nå.

Bruker du hormonell prevensjon? Hormonene i prevensjon kan gi lavere sexlyst, så om du bruker det, kan det være en ide å prøve en periode med hormonfrie alternativer for å se om du får mer sexlyst.

Det er jo kjent at i forelskelsesperioden har de fleste mer sexlyst, og etter en tid vil dette normalisere seg fordi nivået av forelskelseshormoner senkes. Men rent bortsett fra at dere sikkert hadde hjelp av forelskelsen, - var det noen andre faktorer enn bare hormoner som gjorde at det gikk bedre da, og som ikke er der nå? Om du finner noe annet som kan ha fått fram sexlysten da, kan det være lettere å vite hva du/dere kan jobbe med nå.

Det er viktig at du får partner med på å løse problemet. Problemet er nemlig ikke bare ditt alene selv om det kanskje bare er du som kjenner på det, så begge må bidra til løsning. Det finnes mange ulike metoder som dere kan forsøke sammen, men hver av dem krever mer instruksjon enn jeg har plass til her.

Prinsippet er imidlertid nogenlunde det samme for dem alle: Bestem dere for en periode (noen uker) uten at dere skal ha samleie, og finn måter å være nær/intim med hverandre uten at det skal ende i samleie. Presset du har eller legger på deg selv om å prestere samleie, skal bort. Forsøk å gjøre ting som kan fremkalle de gode følelsene hos deg igjen, lysten til å være nær (for eksempel massere hverandre, dusje sammen? Dere må finne deres måte). Gradvis kan du på den måten lære deg å nyte, gi og få, uten krav, og sexlysten din kan få romsligere kår igjen.

Dette krever også at dere snakker sammen og finner ut hva sex innebærer for hver av dere. Sex er nemlig ikke bare samleie, men hva er sex for dere? Når dere har fått et større spekter å spille på i sexlivet, så kan gleden og nytelsen over andre ting enn samleie få slippe til, og sexlysten kan øke.

Siden sexlyst ligger på det ubevisste plan og det hele er ganske så komplekst, kan det være vanskelig å gå inn i dette alene. Så opplever du/dere det som vanskelig eller umulig for dere å komme videre med dette, vil jeg råde dere til å søke hjelp.

Lykke til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar