hits

Valentinsdag - føler du presset?

kommentarer

Du har vel neppe gått glipp av at det er Valentinsdag i dag?
St. Valentinsdagen, også kalt «Alle hjerters dag», var i utgangspunktet en liturgisk feiring av kristne helgener, før den senere ble mer en hyllest til kjærligheten. Nå er den blitt en kommersiell dag med et stort press om å prestere - ikke skuffe.

Over alt får du tips om hvordan du skal få til det helt spesielle for din kjære - helst noe ingen andre har gjort tidligere. Markedsføringen er som en påminnelse til oss alle om ikke å mislykkes. Det flommer over av hjerter, roser, ballonger og røde kort. For noen vil ha oss til å tro: det koster å få til en vellykket Valentinsdag! 
Som om all kjærlighet, romantikk og lykke står og faller på hva som skjer og hvor mye du bruker av penger, denne ene dagen i året!?
Hva med å feire Alle hjerters dag litt annerledes ved å fokusere på kjærligheten igjen?

Composite image of heart
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

Nøkkelen til egen lykke

Jeg har skrevet om det tidligere, men synes det er så viktig at jeg velger å gjenta det. 
De fleste flinke til å fokusere på sine negative sider. Vi lar oss presse til å prestere - uansett hva det gjelder, men som oftest opplever man å komme til kort fordi det alltid er noen som har prestert bedre. Mange føler seg dermed sjelden eller aldri best eller god nok, og for veldig mange med det resultatet at de gradvis mister kjærligheten til seg selv. Gjelder det deg, så skal du nå snu det hele. Husk at nøkkelen til egen lykke er å være fornøyd med seg selv, føle kjærlighet til seg selv - på godt og vondt.

Hver dag fram til neste Alle hjerters dag skal du notere minst en positiv side ved deg selv - enten en egenskap, noe du sier eller noe du gjør. Du kan gjerne forsterke det positive ved at du etterhvert gjentar noe du har notert tidligere, men det er aldri lov å stryke ut noe du har notert på listen din.

Lag denne listen til deg selv, og på neste Alle hjerters dag (eller en annen dag du måtte trenge det - det vil garantert hjelpe en dag du har det kjipt med deg selv), leser du gjennom det du har skrevet. Det vil stå minst 365 positive ting om deg der! Du kan feire deg selv for det - og det er helt gratis!

Varm hjertet til din utvalgte

Hvorfor ikke også lage en slik liste til den du ønsker å vise at du setter ekstra pris på? Lag det som din gave til denne personen.
Gå forbi butikken som selger Valentinkort og dyre blomsterbuketter med hjerter i. Hopp over reservasjoner på dyre restauranter, kino eller teater. Men overrekk listen du har skrevet med minst 365 positive utsagn. Det vil garantert varme hjertet til din kjære.

Spre litt kjærlighet til alle

Hvis vi først skal feire dagen - la oss feire alle typer kjærlighet - med alle. Det er nemlig så mange typer kjærlighet foruten den romantiske kjærligheten i et parforhold. La kjærligheten omfatte mer enn bare til deg selv og din utvalgte. Spre litt kjærlighet til alle.

Ikke føl press fra meg til å lage en liste til alle og en hver! Et ekte smil fra hjertet til de du møter i dag (og alle andre dager), koster ingenting, men kan gi følelsen av kjærlighet hos den som mottar det.

Ha en fin Alle hjerters dag - uansett hvordan den tilbringes og hva du gjør utav den!

Et stort  til dere alle!