hits

januar 2016

Nyttårsforsett om et bedre sexliv?

Snart er det nye årets første måned over og nyttårsforsettene er nok allerede satt på prøve for mange. Det er så lett å sette seg nye mål ved inngangen til et nytt år, men det er ikke alltid så lett å følge opp. For mange blir målene for høye. Kanskje forskjellen mellom slik du levde og dine nye forsetter, er for stor? Eller kanskje du ikke vet hva som skal til for å komme deg videre? 

Hjelp på nettet

Det er ikke så rent få som setter seg nyttårsforsett om å ha mer sex, mer morsom sex, kunne nyte mer, eller legge noe problematisk med tanke på sex bak seg. Ofte søker mange på nettet for å få hjelp til å klare å endre seg.

I dag gjorde jeg et søk på nettet for å finne noen opplysninger i forbindelse med jobb, og det var ikke rent lite treff. Og det er jo bra. "Hvordan bli en bedre elsker?", "Hvordan få orgasme?", "10 ting mannen liker", "10 ting kvinnen liker", "Slik blir du en bedre elsker". Listen var nærmest uendelig. Ved å klikke meg inn på diverse treff, så jeg også at det ofte var artikler der jeg selv er blitt sitert som fagperson med gode råd. Og jeg er slett ikke uenig med meg selv i det som stod der. Det som derimot slo meg, er at det kan fremstå som at gjør du alt dette, så vil alt blir så mye bedre. 

"Brukermanual"

Jeg merker på økende etterspørsel av rådgivningstimer, at mange sliter med å følge opp sine gode forsetter. Kvinner og menn som (endelig) har tatt mot til seg og bestemt seg for å gjøre noe med et problem som preger parforholdet, eller i alle fall dem selv. De har ofte slitt en stund og de har gjerne forsøkt å få hjelp i det skjulte ? ved for eksempel å søke på nettet. Og slik er det: mange bruker det de leser som en oppskrift - som en "brukermanual". Det blir for mange en slags liste der de kan huke av når ting er gjort.

"OK - nå har jeg gjort det og det" og så.. "Hvorfor fungerer det ikke likevel!!?!"

Mange sluker slike artikler, gjør så godt de kan med å følge rådene. Så står de likevel fast og er i ferd med å gi opp. Det er dette som gjør meg så trist - at mye av den faktisk gode hjelpen mange kan finne på nettet, blir brukt som en "to do-liste" de kan krysse av på, og ikke som inspirasjon.

Inspirasjon

Mitt motiv for å stille opp som fagperson i artikler som skrives på nett, er det å gi inspirasjon til leseren. Inspirere til å gjøre de ofte små endringene som skal til for at sexlivet fungerer mye bedre. Ikke alle råd vil funke for alle - vi er så forskjellige. Men noen råd kan fungere for deg. Tenk deg om før du gir deg i kast med et råd - passer dette egentlig for meg?

Men så godt at noen søker hjelp når de står fast. For det er hjelp å få! For de som ønsker å komme seg ut av et dårlig mønster, eller bare få mer ut av det de allerede mestrer. De fleste trenger bare inspirasjon for å komme seg ut av det dårlige mønsteret de er i, eller hente ut et større potensial de har i seg, men aldri har benyttet. Etterspørselen av rådgivningstimer hos meg nå på nyåret tilsier at mange innser at de ikke klarer å innfri sine nyttårsforsett alene. Og det er ingen skam! 

Et sexliv som passer deg

Så neste gang du søker hjelp på nettet for å klare å leve opp til nyttårsforsetter - bruk det du leser som inspirasjon til å nå dine mål, ikke som pålagte punkter du må gjøre for å klare det. Eller ta med det du tenker kan hjelpe deg til å klare nye mål, og søk hjelp til å sette det i et system som du kan følge. La deg inspirere til et god sexliv slik du vil og kan ha det.

Mine råd til deg:

  • Tenk gjennom hva som egentlig er ditt problem, og hva årsaken til dette kan være.
  • Søk opp artikler som omtaler DITT problem.
  • Les og legg merke til de rådene som du tenker kan være til hjelp for deg.Vær kritisk. Husk at alt ikke funker for alle.
  • Prøv gjerne noe nytt, men gjør det som føles naturlig for deg, vær nysgjerrig og leken.
  • Søk hjelp om du står fast, ikke vent for lenge. Jo lengre du sliter, desto mer setter det seg som et problematisk mønster.